Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Tava Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Tava Böreği Tarifi



500 gr hamsi

4 adet yufka

1 adet soğan

yarım demet maydonoz

1 su bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Bol suyla yıkayıp süzgece alın Soğanı soyup maydanozu temizleyin Hamsi, soğan, maydanoz ve tuzu robotta alıp püre halinde ezin Yufkaları üst üste dizip 12 üçgen parça elde edecek şekilde kesin Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip rulo şeklinde sarın Uç kısımlarını su ile ıslatıp yapışmasını sağlayın Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla