Konu
:
Hamsili Tava Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Tava Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Tava Böreği Tarifi
500 gr hamsi
4 adet yufka
1 adet soğan
yarım demet maydonoz
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın
Bol suyla yıkayıp süzgece alın
Soğanı soyup maydanozu temizleyin
Hamsi, soğan, maydanoz ve tuzu robotta alıp püre halinde ezin
Yufkaları üst üste dizip 12 üçgen parça elde edecek şekilde kesin
Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip rulo şeklinde sarın
Uç kısımlarını su ile ıslatıp yapışmasını sağlayın
Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul