Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Sandiviç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Sandiviç Tarifi



Ispanaklı Sandiviç Tarifi

Malzemeler:
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:
Bir miktar susam
1 adet yumurta sarısı

İç malzeme:
Yarım kilogram ıspanak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
100 gram kaşar
150 gram kıyma

Hamur arası için:
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Elenmiş unun ortasına bütün malzemeleri ilave edin Hamuru özleşene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın Bu şekilde 1 saat bekletin Bu arada ufak doğradığınız soğanları, kıymayı 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun Kıymanın altını kapatın, ince doğradığınız ıspanağı, rende kaşar ve tuz ile harmanlayarak koyultun Tereyağı ve sıvı yağı tavada eritip soğutun Tabak şeklinde açtığınız hamurların arasında, soğuttuğunuz yağı gezdirin Hamurlar bitene kadar aynı işlemi yaparak üst üste koyun Son olarak katlı hamurları merdane yardımı ile yufka büyüklüğünde açarak yaprak yaprak olmasını sağlayın Kenar kısmına iç malzemeyi koyup, rulo yapın Ruloları 3-4 parçaya kesin, "S" şekli verip üstüne yumurta sarısı sürün Susamını serpiştirin Bütün hamurlara aynı işlemi yapın, daha sonra yağlanmış tepsiye dizerek 160 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla