Konu
:
İspanaklı Sandiviç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Sandiviç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Sandiviç Tarifi
Ispanaklı Sandiviç Tarifi
Malzemeler:
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Bir miktar susam
1 adet yumurta sarısı
İç malzeme:
Yarım kilogram ıspanak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
100 gram kaşar
150 gram kıyma
Hamur arası için:
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Elenmiş unun ortasına bütün malzemeleri ilave edin
Hamuru özleşene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın
Bu şekilde 1 saat bekletin
Bu arada ufak doğradığınız soğanları, kıymayı 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun
Kıymanın altını kapatın, ince doğradığınız ıspanağı, rende kaşar ve tuz ile harmanlayarak koyultun
Tereyağı ve sıvı yağı tavada eritip soğutun
Tabak şeklinde açtığınız hamurların arasında, soğuttuğunuz yağı gezdirin
Hamurlar bitene kadar aynı işlemi yaparak üst üste koyun
Son olarak katlı hamurları merdane yardımı ile yufka büyüklüğünde açarak yaprak yaprak olmasını sağlayın
Kenar kısmına iç malzemeyi koyup, rulo yapın
Ruloları 3-4 parçaya kesin, "S" şekli verip üstüne yumurta sarısı sürün
Susamını serpiştirin
Bütün hamurlara aynı işlemi yapın, daha sonra yağlanmış tepsiye dizerek 160 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul