Konu
:
Taramalı Çörekler Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taramalı Çörekler Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taramalı Çörekler Tarifi
Taramalı Çörekler Tarifi
300 gr balık
yumurta
sı
150 gr tereyağı
2
limon
Çörek:
1/8 lt
süt
50 gr margarin
75 gr un
1 tutam tuz
3
yumurta
100 gr siyah zeytin
Balık
yumurta
sı önce dilimlenip makineden geçirilir ve margarin ilâve edilip çatalla ezilir
Limon suyu sıkılıp karıştırılınca tarama hazırdır
Çörekler için
süt
, yağ ve tuz koyularak, un bir defada boşaltılarak hamur kaptan ayrılıncaya kadar karıştırılır
Yumurtalar birer birer, her seferinde iyice yoğrularak ilâve edilir ve üçüncü
yumurta
çırpıldıktan sonra yarısı ekmeklerin üzerine sürülmek üzere ayrılar, yarısı hamura katılır
Yağlanan fırın tepsisine
ceviz
büyüklüğünde parçalar halinde sıralanıp,
kapağı
hafifçe açık bırakılmak şartıyla, 250 derece ısıdaki fırında 15 dakika pişirilir
Çörekler soğuduktan sonra içlerine ya da ince keserek üstlerine tarama sürülüp, yarım veya bir zeytinle servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul