Yalnız Mesajı Göster

Süt Kapaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süt Kapaması Tarifi



Süt Kapaması

2 litre süt
1 kg un
1 kase mısır unu
250 gr yağ
50 gr tereyağı
biraz rendelenmiş kaşar
tuz

Süt kaynamaya alınır, kaynadıktan sonra yağ, un ve mısır unu ilave edilir Hamur pişene kadar iyice karıştırılır Hamurunu kaşığa yapışması piştiğini gösterir Unu fazlaysa süt ilave edilir, sütü fazlaysa un ilav edilirKulak memesi kıvamına gelince hamur, yağlanmış tepsiye dökülür, üzeri kaşığın arkası ile düzleştirilir Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla