Konu
:
Ballı Börek Tarifi ( Hatay )
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Börek Tarifi ( Hatay )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Börek Tarifi ( Hatay )
Ballı Börek Tarifi ( Hatay )
MALZEMELER
1 kg
un
4 adet
yumurta
750 gr
nişasta
1 kg
şeker
1 çay bardağı su
3 su bardağı sade yağ
iç malzemesi:
1 kg
tuzsuz
peynir
Şurubu için:
Üstünü kapatacak kadar su
1 tatlı kaşığı
limon
suyu
YAPILIŞI
Derin bir kaba un konur
Ortası açılarak
yumurta
lar kırılır
1 çay bardağı su ilave edilerek çok iyi yoğurulur
El, sık sık suya batırılarak yoğurma işlemine devam edilir
Katıca bir hamur elde edilir
Zeytinyağı ilavesiyle tekrar yoğurulur
Üstü nemli bir bezle örtülerek 20 dk
kadar dinlendirilir
Hamurdan
mandalina
büyüklüğünde parçalar koparılıp yumaklar yapılır
Hamur açma tahtası üstüne nişasta serpilip yumak konur
Oklava ile açılmaya çalışılır ve bu sırada da sık sık nişasta serpilmeye devam edilir
70 cm
çapında bir daire oluncaya kadar açılan ince yufka önce ortadan ikiye sonra tekrar ikiye katlanır
20 x 10 ebadında kesilerek katlar arası sade yağla yağlanır
Ortalarına konulan
peynir
in üstü kapatılıp dikdörtgen şekline getirilir
Yağlanmış tepsiye hafifçe kenarları üst üste gelecek şekilde yerleştirilip üzerleri yağlanır
Soğuk fırında 25 dk
pişirilip ılık şerbet verilerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul