Yalnız Mesajı Göster

Ballı Börek Tarifi ( Hatay )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Börek Tarifi ( Hatay )



Ballı Börek Tarifi ( Hatay )

MALZEMELER
1 kg un
4 adet yumurta
750 gr nişasta
1 kg şeker
1 çay bardağı su
3 su bardağı sade yağ

iç malzemesi:
1 kg tuzsuz peynir

Şurubu için:
Üstünü kapatacak kadar su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
Derin bir kaba un konur Ortası açılarak yumurtalar kırılır 1 çay bardağı su ilave edilerek çok iyi yoğurulur El, sık sık suya batırılarak yoğurma işlemine devam edilir Katıca bir hamur elde edilir Zeytinyağı ilavesiyle tekrar yoğurulur Üstü nemli bir bezle örtülerek 20 dk kadar dinlendirilir Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp yumaklar yapılır Hamur açma tahtası üstüne nişasta serpilip yumak konur Oklava ile açılmaya çalışılır ve bu sırada da sık sık nişasta serpilmeye devam edilir 70 cm çapında bir daire oluncaya kadar açılan ince yufka önce ortadan ikiye sonra tekrar ikiye katlanır 20 x 10 ebadında kesilerek katlar arası sade yağla yağlanır Ortalarına konulan peynirin üstü kapatılıp dikdörtgen şekline getirilir Yağlanmış tepsiye hafifçe kenarları üst üste gelecek şekilde yerleştirilip üzerleri yağlanır Soğuk fırında 25 dk pişirilip ılık şerbet verilerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla