Konu
:
Baharatlı Ekmek Tarifi ( Hatay )
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Ekmek Tarifi ( Hatay )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Ekmek Tarifi ( Hatay )
Baharatlı Ekmek Tarifi ( Hatay )
MALZEMELER
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığr şumra
1 tatlı kaşığı çörekotu
2 tatlı kaşığı susam
Ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar ılık su
1/2 kibrit büyüklüğünde yaş maya
1 tatlı kaşığı küzübra
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Mayayı ve şekeri, yarım su bardağı ılık su içinde eritin ve kabarması içİn 10 dk
bekletin
Bir
hamur
yoğurma kabına unu eleyin
Ortasını açıp, kabaran mayayı, tuzu, çörek otunu, küzübrayı ve şumrayı koyarak, ılık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur halinde özleştirin
Hamurun üzeri örtülü olarak, sıcak yerde, 1 saat kabarıncaya kadar bekletin
Daha sonra kabarmış hamuru
yumurta
büyüklüğünde parçalara ayırın
Bu hamur parçalarını pasta tabağı büyüklüğünde zeytinyağı ile açın ve parmağınızia ortasını delin
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın
Altın sarısı renk alan ekmekleri fazla yağını çekmesi için kağıt peçete üzerine alın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul