Konu
:
Ayranlı Zeytinli Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayranlı Zeytinli Çörek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayranlı Zeytinli Çörek Tarifi
Ayranlı Zeytinli Çörek Tarifi
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 paket toz "instant" maya (11 gr) (42 gramlık yaş mayanın yarısı da kullanılabilir)
1 yemek kaşığı tozşeker
2 su bardağı ayran (hazır satılan ayranlardan)
50 gr bitkisel margarin (iyice yumuşamış olmalı)
Ayrıca 8 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için;
2 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı çörekotu
Un derin bir yoğurma kabına koyulduktan sonra üzerine tuz atılıp karıştınlır
Kabartma tozu gibi, küçük paketlerde satılan, hamura anında karışan ve kullanımı çok pratik olan "instant" maya eklenip tekrar karıştınlır
(yaş maya kullanılacaksa parçalanması gerekir)
Tozşeker de katıldıktan sonra 2 su bardağı ayran azar azar ilave edilir ve yoğrulmaya başlanır
Hamur iyice yoğrulduktan sonra oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarin ilave edilir
Yoğrulmaya devam edilerek yağ hamura iyice yedirilir
Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulup toplanır
Üzerine hafif nemli mutfak peçetesiyle örtülerek oda sıcaklığında en az 40 dakika bekletilir
Dinlenen ve mayalanan hamur kabaracaktır
Hamur mutfak tezgahının üzerinde iki eşit parçaya aynlır
Parçalar nerdeyse dosya kağıdı büyüklüğünde ve dikdörtgen şeklinde açılır
Üzerlerine dörder yemek kaşığı kadar zeytin ezmesi sürülür ve uzun kenarlarından başlanarak rulo yapılır, Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpiştirilir
Rulo çörekler yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilip 20 dakika da tepside bekletilir
Çörekler 5 dakika önceden ısıtılıp 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika, üzerleri altın sansı oluncaya kadar pişirilip çıkarılır
Ilık hale gelmesi beklenip dilimlenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul