Konu
:
Hamur Kasesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Kasesi Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Kasesi Tarifi
10 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı
60 gr (1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı un
60 gr (1/4 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
2 yumurtanın akı
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı tuz
Fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız
22,5 sm'lik bir kalıbı, 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız
2 tatlı kaşığı unu, 2 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırıp yağlanmış kalıba serperek, fazlalığı silkeledikten sonra kalıbı bir kenara bırakınız
Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyup vanilya esansını ekleyerek yumurta teli ile karışım soluk ve koyu olana kadar çırpınız
Kalan 60 gr toz şekerin yarısını katıp çırpınız
Bir başka orta boy kasede yumurta aklarını yumurta teli ila kar haline getiriniz
Yavaş yavaş kalan 30 gr şekeri ekleyip yumurta akı sertleşene kadar çırpmaya devam ediniz
Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını yavaşça yumurta sarılı karışıma yediriniz
Kalan 60 gr (1/2 su bardağı) un, kabartma tozu ve tuzu yumurta karışımına ekleyip hızlı hızlı karıştırınız
Karışımı kaşıkla düzgün biçimde kalıba boşaltıp fırında 15-20 dakika, hamur sıkılaşana kadar pişiriniz
Hamuru fırından alıp tek ızgara üstünde soğutunuz
Hamur kaseniz servise hazırdır
Not: Bu hamur kasesi özellikle tatlı harçlarla yada taze ve konserve meyvelerle kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul