Konu
:
Kıymalı Türkiş Pizza Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Türkiş Pizza Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Türkiş Pizza Tarifi
Kıymalı Türkiş Pizza Tarifi
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
İç harcı için;
250 gr yağsız ince çekilmiş kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
4 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber (isot da kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
Hamuru
hazırlamak
için;
un ve tuzu derin bir kaba koyup elinizle karıştırın
Karbonatı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra su, yoğurt ve sıvıyağı ilave edin
Hamuru, malzemeler birbiriyle iyice karışıncaya kadar yoğurup kulak memesi yumuşaklığında ve ele hafifçe yapışan bir hamur elde edin
Hamuru toplayıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın
Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için
Kıymayı orta boy bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun
Üzerine salçayı, tuz ve pul biberi serpiştirin ve unu da ilave edip 3-4 dakika daha kavurun
Kıymalı harcı ocaktan alıp ceviz içini ekleyin ve soğumasını bekleyin
Dinlenen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Bu parçalan bolca un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın
Böylece yaklaşık 12-15 cm çapında hamurlar elde etmiş olacaksınız
Açtığınız hamurların üzerine kıymalı malzemeden birer yemek kaşığı kadar koyun
Elinizle bastırarak harcı hamura iyice yayın, Kenarlarını 1 cm kadar üzerine kıvırarak toplayın
Sıvıyağı derin bir tava ya da tencerede kızdırın
Kafkas dilinde pelemeç olan ama Urfalılar'ın ağzı açık dedikleri börekleri, etli kısımlan alta gelecek şekilde kızgın yağa bırakın
Önlü iyice kızaran börekleri sıcak sıcak servise sunun, Üzerine soya sosu da gezdirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul