Konu
:
Sucuklu Ay Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sucuklu Ay Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuklu Ay Böreği Tarifi
12 adet milföy hamuru
1 adet kuru soğan
200 gram sucuk
2-3 diş sarımsak
150-200 gram kasar peyniri rendesi
250 gram Teremyağ
1 adet yumurta sarısı
1-2 kaşık sıvıyağ
İnce ince kıydığımız kuru soğanı Teremyağ yağında pembeleştirelim
İçine tavla zarı şeklinde doğradığımız sucukları katıp, 1-2 dakika kavuralım
1 tatlı kaşığı biber salçasını ve ince kıyım sarımsakları ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, 1 fincan kadar sıcak su koyarak ağzı kapalı olarak, suyunu çekinceye kadar pişirelim
Milföy hamurlarını oklava yardımı ile birazcık büyültüp, bir köşesine soğanlı içten bir tatlı kaşığı kadar koyalım
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek rulo şeklinde sarıp, hafif kıvırarak ay çöreği şekli verelim
Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine bir çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim
Birazcık da kaşar peynir rendesi serpip, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul