Yalnız Mesajı Göster

Sucuklu Ay Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Ay Böreği Tarifi



12 adet milföy hamuru

1 adet kuru soğan

200 gram sucuk

2-3 diş sarımsak

150-200 gram kasar peyniri rendesi

250 gram Teremyağ

1 adet yumurta sarısı

1-2 kaşık sıvıyağ

İnce ince kıydığımız kuru soğanı Teremyağ yağında pembeleştirelim

İçine tavla zarı şeklinde doğradığımız sucukları katıp, 1-2 dakika kavuralım

1 tatlı kaşığı biber salçasını ve ince kıyım sarımsakları ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, 1 fincan kadar sıcak su koyarak ağzı kapalı olarak, suyunu çekinceye kadar pişirelim

Milföy hamurlarını oklava yardımı ile birazcık büyültüp, bir köşesine soğanlı içten bir tatlı kaşığı kadar koyalım

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek rulo şeklinde sarıp, hafif kıvırarak ay çöreği şekli verelim

Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine bir çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim

Birazcık da kaşar peynir rendesi serpip, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla