Konu
:
Çarşaf Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çarşaf Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çarşaf Böreği Tarifi
Çarşaf Böreği Tarifi
MALZEMELER
1 kg
un
1 su bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz
İçi için
4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
200 gr
kıyma
Yarım paket margarin
Tuz, karabiber
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine unu alıp, ortasını açın
İçine sıvı yağ, tuz ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yapın
üzerine nemli bir bez örterek 20 dk
dinlendirin
Diğer taraftan böreğin iç mazemesini hazırlayın
Soğanı doğrayark margarinle tavaya alın
hafif pembeleştirin
Kıyma ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek kavurun
Tuzu ve biberi ilave edip, ocaktan indirin
Hamuru 4 eşit parçaya bölün
Her parçayı mantı yufkasından biraz daha kalınca açın
Temiz bir çarşaf üzerine yufkayı alın
Kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütün
hazırlanan patatesli içi yufkanın üzerine serpiştirin
Çarşafın bir kenarından tutup yavaşça kaldırın
Yufkayı rulo halinde sarın
Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil almasını sağlayın
Yağlanmış tepsiye dizin
Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün
Önceden ısıtılmış fırında böreklerin altını ve üstünü kızarana dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul