Yalnız Mesajı Göster

Çarşaf Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çarşaf Böreği Tarifi



Çarşaf Böreği Tarifi

MALZEMELER
1 kg un
1 su bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz
İçi için
4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
200 gr kıyma
Yarım paket margarin
Tuz, karabiber
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine unu alıp, ortasını açın İçine sıvı yağ, tuz ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yapın üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin Diğer taraftan böreğin iç mazemesini hazırlayın Soğanı doğrayark margarinle tavaya alınhafif pembeleştirinKıyma ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek kavurun Tuzu ve biberi ilave edip, ocaktan indirin Hamuru 4 eşit parçaya bölün Her parçayı mantı yufkasından biraz daha kalınca açın Temiz bir çarşaf üzerine yufkayı alın Kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütün hazırlanan patatesli içi yufkanın üzerine serpiştirin Çarşafın bir kenarından tutup yavaşça kaldırın Yufkayı rulo halinde sarın Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil almasını sağlayın Yağlanmış tepsiye dizin Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün Önceden ısıtılmış fırında böreklerin altını ve üstünü kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla