Yalnız Mesajı Göster

Çarşaf Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çarşaf Böreği Tarifi



Malzemeler

3 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı su
İçi için :
Yarım kilo et
1 Adet soğan
2 Adet domates
Tuz
Üzerine ; kırmızı pulbiber

Hazırlanışı

Yumurtaların akını sarılarından ayırın
Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın
Fırın tepsisini yağlayın
Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın
Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın
Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin
Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin
İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin
Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın
Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla