Konu
:
Çarşaf Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çarşaf Böreği Tarifi
10-28-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Çarşaf Böreği Tarifi
Çarşaf Böreği Tarifi
Malzemeler
1 kg
un
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
1 yas maya
2 yemek kasigi margarin veya yarim su bardagi siviyag
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi seker
Icine:Ispanak,böreklik peynir
Üzerleri icin sivi yag
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurur mayalanması için bekleriz
Ispanagi yikayıp,dograrız
Bir tavada sivi yagda cok ölmeyecek sekilde kavururuz,tuzla
içine peyniri rendeleriz
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler hazirlarız
Bezeleri pasta tabagi kadar ac ve üzerlerine bolca sivi yag sürerek yagla
15 dakika kadar bekletip ve herbirinin kenarlarindan elle cekistirerek yufka kadar acarız
Icine ispanagi ve beyaz peyniri serpistiririz
Sararak rulo yaparız ve gül seklinde dolarız yada bir büyük tepsinin ortasindan baslayarak tepsi dolana kadar dolarız üzerine yumurta sarisi ve sivi yag karisimi süreriz
180-200 derecede pisiririz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul