Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği Tarifi



Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği Tarifi

Malzemeler:

1 demet pazı
1 çay bardağı ayçiçek ve
zeytinyağı karışımı
100 gr Pastırma
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 tutam tuz
1 tutam tatlı kırmızı toz biber
1 adet yufka
1 yumurta sarısı
Birkaç tutam çörek otu

Hazırlanışı:

Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin Pastırmayı tavaya alarak kavurun Bir süre kavurduktan sonra pazıyı ekleyerek karıştırmaya devam edin Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın 1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün Üzerine çörekotu serpin Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin Böreğimiz servise hazır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla