Konu
:
Osmanlı Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Böreği Tarifi
Osmanlı Böreği Tarifi
Hamur için;
500 gr un
1 yumurta
150 gr eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su
Harç için;
150 gr beyaz peynir
200 gr kıyma
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
5 soğan
1 yumurta
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
50 gr dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı kuşüzümü
Üzeri için;
1 yumurta
Hamur için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört parçaya ayırın
Üzerini nemli bir bezle örtüp yanm saat bekletin
Hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın
Üzerlerine eritilip ılınmış tereyağını sürüp üçe katlayın
Tekrar yağlayıp kare şeklinde açın
Buzdolabında 1 saat bekletin
Ufalanmış peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın
Ayçiçeği yağı, şeker ve soğanı tencerede soteleyin
Kıyma, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirin
Hamurları kare şeklinde açıp yağlayın
Buzdolabında yarım saat daha bekletin
Hamurları dikdörtgen şeklinde açıp ortalanna iç malzemeleri ekleyin
Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul