Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Böreği Tarifi



Osmanlı Böreği Tarifi

Hamur için;
500 gr un
1 yumurta
150 gr eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su

Harç için;
150 gr beyaz peynir
200 gr kıyma
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
5 soğan
1 yumurta
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
50 gr dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı kuşüzümü

Üzeri için;
1 yumurta

Hamur için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört parçaya ayırın Üzerini nemli bir bezle örtüp yanm saat bekletin
Hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın Üzerlerine eritilip ılınmış tereyağını sürüp üçe katlayın Tekrar yağlayıp kare şeklinde açın Buzdolabında 1 saat bekletin
Ufalanmış peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın Ayçiçeği yağı, şeker ve soğanı tencerede soteleyin Kıyma, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirin
Hamurları kare şeklinde açıp yağlayın Buzdolabında yarım saat daha bekletin
Hamurları dikdörtgen şeklinde açıp ortalanna iç malzemeleri ekleyin Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla