Konu
:
Patatesli Peynirli Kuruvasan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Peynirli Kuruvasan Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Peynirli Kuruvasan Tarifi
Patatesli Peynirli Kuruvasan Tarifi
2 adet orta boy haşlanmış patates (yaklaşık 400 gr)
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet toz maya
5 su bardağı un
İçi için;
100-150 gr rendelenmiş beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurtanın akı
Patatesler derin bir kaba rendelenip tuz katılır
Üzerine yumurta kınlıp süt, yoğurt ve sıvıyağ eklenir
Toz maya kabartma tozu gibi ilave edilip un da aktanidıktan sonra yoğrulmaya başlanır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
(Bu hamurun hiç beklemeden işlem görmesi gerekli)
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparılıp tezgahın üzerinde, merdane yardımıyla 20 santim çapında bir yuvarlak oluşturacak şekilde açılır
Yufka keskin bir bıçakla 8 eşit üçgene bölünür
Diğer taraftan, içinin hazırlanması için; incecik kıyılmış maydanoz, peynir ve yumurta akı bir tabağa koyulup çatalla çırpılır
Bu harçtan 2 tatlı kaşığı alınarak üçgen yufkaların birinin geniş tarafına koyulur
Yufka sivri tarafına doğru sarılarak rulo yapılır
Hamurun geri kalanına sırasıyla aynı işlemler uygulanır
Hazırlanan kuruvasanlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir
Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürülür
Kuruvasanlar 5 dakika önceden ısıtılarak 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında 25-30 dakika, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirilip çıkarılır
Ilık hale geldiklerinde mutlaka kapalı bir kaba alınır, çünkü bu hamur çok çabuk sertleşir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul