Konu
:
Patatesli Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Ekmek Tarifi
Patatesli ekmek tarifi
MALZEMELER
2 su bardağı un
3/4 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
3 adet orta boy patates (haşlayın ve ezin, oda sıcaklığında olacak)
1/2 su bardağı su (oda sıcaklığında olacak)
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında olacak)
HAZIRLANIŞI
Un, tuz ve Yuva Mayayı bir kapta karıştırın
Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve patates püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun
Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin
Hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak büyük bir beze haline getirin
İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin
Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla birbirine dik birkaç çizik atın
Üzerine un serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, yada üstü iyice kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul