Konu
:
Cevizli Köy Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Köy Ekmeği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Köy Ekmeği Tarifi
Cevizli Köy Ekmeği Tarifi
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı kepekli un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar beyaz un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ceviz
Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya konur, eritilir
Üzerine yağ, kepekli un ve tuz eklenir
Bir süre yoğrulur, kıvamı tutturmak için beyaz un katılarak orta sertlikte bir hamur yapılır
Hamurun üzeri kapatılır, 45 dakika dinlendirilir
Süre sonunda ceviz eklenir, tekrar yoğrulur, yarım saat daha dinlendirilir
Sonra hamura somun şekli verilir
Üzerine 1 tatlı kaşığı un ve 1,5 çorba kaşığı su karışımı sürülür
Uzunlamasına bıçakla çizik atılır
Ekmek önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir
Kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul