10-28-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi
3 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 paket (50 gram) yaş maya
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı Teremyağ
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
MARMELAT İÇİN:
3 adet ayva (500 gram kadar rendelenmiş)
500 gram toz seker
1/2 adet limon
Unun ortasını çukurca açıp, içine 1 çay bardağı ılık suda erittiğimiz maya ve toz şeker karışımını koyup, üzerini un ile örtelim
Ayvaların kabuğunu soyup, rendeledikten sonra, tartarak aynı oranda şeker ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim
1/2 limon suyu ilave edip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan indirip, soğutalım
Maya kabarıp da üzerindeki un tabakası çatlayınca, içine 1/2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 125 gram Teremyağ yağı ilave edip, hamuru iyice yoğuralım
Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat kadar dinlendirelim
Bıçak ile kıyılmış fındık ve çekirdeksiz sarı üzümleri, hazırladığımız ayva marmeladına karıştıralım (isteyenler tarçın serpebilirler)
Hamuru ikiye bölüp, 1/2 cm kalınlığında açalım Üzerine ayvalı içten yeterince serpiştirip, hamuru rulo şeklinde saralım
2 parmak genişliğinde verevine kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış fırında hafifçe renk alıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkartıp, (isteyenler üzerine pudra şekeri serpebilirler) ılık veya soğuk olarak servis yapalım
|
|
|