Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi



3 su bardağı un

1/2 su bardağı süt

1 paket (50 gram) yaş maya

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı Teremyağ

1 su bardağı dövülmüş fındık

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

MARMELAT İÇİN:

3 adet ayva (500 gram kadar rendelenmiş)

500 gram toz seker

1/2 adet limon

Unun ortasını çukurca açıp, içine 1 çay bardağı ılık suda erittiğimiz maya ve toz şeker karışımını koyup, üzerini un ile örtelim

Ayvaların kabuğunu soyup, rendeledikten sonra, tartarak aynı oranda şeker ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim

1/2 limon suyu ilave edip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan indirip, soğutalım

Maya kabarıp da üzerindeki un tabakası çatlayınca, içine 1/2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 125 gram Teremyağ yağı ilave edip, hamuru iyice yoğuralım

Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat kadar dinlendirelim

Bıçak ile kıyılmış fındık ve çekirdeksiz sarı üzümleri, hazırladığımız ayva marmeladına karıştıralım (isteyenler tarçın serpebilirler)

Hamuru ikiye bölüp, 1/2 cm kalınlığında açalım Üzerine ayvalı içten yeterince serpiştirip, hamuru rulo şeklinde saralım

2 parmak genişliğinde verevine kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim

Önceden ısıtılmış fırında hafifçe renk alıncaya kadar pişirelim

Fırından çıkartıp, (isteyenler üzerine pudra şekeri serpebilirler) ılık veya soğuk olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla