Konu
:
Su Böreği Tarifi ( Ahlat Yöresine Ait )
Yalnız Mesajı Göster
Su Böreği Tarifi ( Ahlat Yöresine Ait )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Böreği Tarifi ( Ahlat Yöresine Ait )
Su Böreği Tarifi ( Ahlat Yöresine Ait )
Bir tepsiye yedi tane yumurta kırılır, unla katı bir hamur yoğrulur
Hamur 18 adet kunt (topak) olacak biçimde eşit parçalara bölünerek bunlar çok ince olmayacak (baklava yufkasından kalın olacak biçimde) şekilde oklavayla açılır
8 adet yufka dörde bölünerek her biri sıcak suda haşlanır, sudan süzgeçle çıkarılarak iyice süzüldükten sonra kurulanmak üzere
temiz
bir bezin üzerine serilir
Tepsi yağlanır, önce haşlanmayan yufkalardan bir kat serilir ve üzeri kızarmış tereyağıyla yağlanır, sonra haşlanmış olanlardan bir kat serilerek her kat yağlanır
Böreğin orta katmanına gelinceye kadar bu böyle devam eder
Orta yerine gelince peyniri ya da kıyması (neyle yapılması isteniyorsa) yufkanın üzerine düzgün bir şekilde serilir
Diğer yufkalar da aynı şekilde kat kat yerleştirilerek tepsi doldurulur ve fırına verilir
Fırından çıkarılınca su serpilerek üstü kapatılır
Bıçakla kare şeklinde dilimler halinde kesilip sıcak olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul