Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi



Kabaklı Börek (hazır yufkadan) Tarifi

125 gr margarin
4 hazır yufka
3 orta boy kabak
1 soğan
1 patates
3-4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1/2 demet maydanoz

Kabakları Rendeleyin Soğanı doğrayın Patatesi soyup rendeleyin Soğan, kabak ve patatesi sıvıyağda soteleyin Tuz ve karabiber ekleyin Maydanozu kıyın 1 yumurtayı bir kasede çırpın Sebzeli karışım ılınınca yumurta ve maydanozu ekleyin Margarini eritin Kalan 1 yumurta ve eritilmiş margarini süte ekleyip çırpın Yufkaların ikisini iri parçalara bölün
Fırın tepsisini yağlayıp 1 bütün yufkayı, kenarlarını dışa sarkacak şekilde yayın Üzerine sütlü kanşımdan sürüp parçalanmış 1 yufkayı üzerine yerleştirin Sütlü karışımdan gezdirin
İç malzemeyi ilave edip parçalanmış yufkaları ekleyin Sütlü karışımdan sürüp kalan bütün yufkayı 2 parça halinde üzerine kapatın
Sütlü karışımı yayıp kenarlara sarkan yufkaları tepsinin içine doğru katlayın Kıvrımların üzerine sütlü karışımı sürün 180 derece fırında fırında pişirin
Üçgen dilimler halinde kesip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla