Konu
:
Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)
Yalnız Mesajı Göster
Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)
1,5 kilo pudra şekeri
50 gram jelatin
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Renkli gıda boyaları
Öncelikle bir kabın içinde şekeri ve suyu 15 dakika kadar kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakın
Bu arada soğuk suda jelatini eritip içine ekleyip karıştırın
Bu karışım soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyip hamur yoğurur gibi sürekli yoğurun
Hamur haline gelinde nişasta serpilmiş zeminde renklendirilmiş ya da beyaz hamuru açıp şekiller verebilirsiniz
Renklendirme işlemi sırasında çok az miktarda sıvı gıda boyası kullanın
Tezgah hep temiz ve mermer olmalı soğuk zeminde çalışmak gerekiyor şeker hamuru için
Farklı aletler kullanarak güller yapraklar yapılabiliyor
Hayvan figürleri yaparken çocuklarınızın oyuncaklarına bakarak yapmanız işinizi kolaylaştırır
Şeker hamurunun bir özelliği uzun süre oda ısısında yaptığınız figürler durabilir
Pasta halinde değil
Pasta halinde buzdolabı önerilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul