Yalnız Mesajı Göster

Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeker Hamuru Tarifi (Marzipan)



1,5 kilo pudra şekeri

50 gram jelatin

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

Renkli gıda boyaları

Öncelikle bir kabın içinde şekeri ve suyu 15 dakika kadar kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakın Bu arada soğuk suda jelatini eritip içine ekleyip karıştırın Bu karışım soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyip hamur yoğurur gibi sürekli yoğurun Hamur haline gelinde nişasta serpilmiş zeminde renklendirilmiş ya da beyaz hamuru açıp şekiller verebilirsiniz Renklendirme işlemi sırasında çok az miktarda sıvı gıda boyası kullanın Tezgah hep temiz ve mermer olmalı soğuk zeminde çalışmak gerekiyor şeker hamuru için Farklı aletler kullanarak güller yapraklar yapılabiliyor Hayvan figürleri yaparken çocuklarınızın oyuncaklarına bakarak yapmanız işinizi kolaylaştırır Şeker hamurunun bir özelliği uzun süre oda ısısında yaptığınız figürler durabilir Pasta halinde değil Pasta halinde buzdolabı önerilir

Alıntı Yaparak Cevapla