Konu
:
Kıymalı Yağlama (Şebit) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Yağlama (Şebit) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Yağlama (Şebit) Tarifi
Kıymalı yağlama (şebit) tarifi
MALZEMELER
Bir paket Yuva Instant Kuru Maya
Tuz, toz şeker
Ilık su
3 su bardağı un
300 gram kıyma
Sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1-2 adet domates
Maydanoz
Tuz, pulbiber, karabiber
Yarım çay bardağı su (eğer domatesler sulu ise suya gerek yok)
HAZIRLANIŞI
Hamuru için gerekli malzemeleri çukurca bir kaba alın ve kıvamını alıncaya kadar yoğurun
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak
Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat kadar dinlendirin
İçi için soğanları ufak doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin
Sonra kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin
İçine ince kıyılmış biberleri, kabuğu soyulup rendelenmiş domatesi ve salçaları ekleyerek 5 dakika pişirmeye bırakın
Baharatlarını, maydanozunu ve suyunu ekleyerek biraz daha pişirmeye bırakın
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparın ve merdane ile unlu zeminde ince bir şekilde açın
Teflon tavada alt üst ederek pişirin
Pişen hamurların üstüne kıymalı harçtan sürün ve bu işleme hamur ve harç bitene kadar devam edin
Sonrada dilediğiniz gibi dilimleyin ve sarmısaklı yoğurtla servis edin
Not: Sarmısaklı yoğurda batırarak yemesi çok zevkli oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul