Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Yağlama (Şebit) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Yağlama (Şebit) Tarifi



Kıymalı yağlama (şebit) tarifi

MALZEMELER
Bir paket Yuva Instant Kuru Maya
Tuz, toz şeker
Ilık su
3 su bardağı un
300 gram kıyma
Sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1-2 adet domates
Maydanoz
Tuz, pulbiber, karabiber
Yarım çay bardağı su (eğer domatesler sulu ise suya gerek yok)

HAZIRLANIŞI
Hamuru için gerekli malzemeleri çukurca bir kaba alın ve kıvamını alıncaya kadar yoğurunYumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat kadar dinlendirin
İçi için soğanları ufak doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin Sonra kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin İçine ince kıyılmış biberleri, kabuğu soyulup rendelenmiş domatesi ve salçaları ekleyerek 5 dakika pişirmeye bırakın Baharatlarını, maydanozunu ve suyunu ekleyerek biraz daha pişirmeye bırakın
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparın ve merdane ile unlu zeminde ince bir şekilde açın Teflon tavada alt üst ederek pişirin Pişen hamurların üstüne kıymalı harçtan sürün ve bu işleme hamur ve harç bitene kadar devam edin Sonrada dilediğiniz gibi dilimleyin ve sarmısaklı yoğurtla servis edin

Not: Sarmısaklı yoğurda batırarak yemesi çok zevkli oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla