10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paskalya Bisküvisi Tarifi
Paskalya Bisküvisi Tarifi
90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurtanın sarısı
1 yumurtanın akı
175 gr (1+1/2 su bardağı) un
1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı tuz
2 çorba kalşığı süt (ılık)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız Büyük bir fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız
Büyük bir kaseye, kalan yağ (6 çorba kaşığı) ile 1/4 su bardağı şekeri koyup, tahta bir kaşıkla krema haline getiriniz
Yumurta sarısını katıp 2 dakika, hafif ve kremamsı olana kadar dövünüz
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyip, sütü katarak oldukça yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırınız Kasenin üstünü nemli bir bezle örtüp buzdolaibında 1 saat, hamur oldukça sıkılaşana kadar bekletiniz
Kaseyi buzdolabından alıp, hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta 0,5 cm kalmlığında açınız Dört boy (5 cm'lik, 2,5 cm'lik, 2 cm'lik ve 1,5 cm'lik) bisküvi, kesiciyle, hamurdan 10 adet 5 cm'lik, 10 adet 2,5 cm'lik, 20 adet 2 cm'lik ve 10 adet 1,5 cm'lik yuvarlaklar kesiniz En büyük yuvarlakları gövde, orta boyları baş ve en küçükleri kuyruk yerine kullanarak tavşanlar yapınız (kulaklar, 2 cm'lik yuvarlaklar yassılaştınlıp, oval biçim verilerek yapılır)
Tavşanları fırın tepsisine dizip, fırının orta katında 10 dakika pişiriniz Tepsiyi fırından çıkarıp, bir fırçayla üstlerine yumurta akını sürünüz Kalan 1 çorba kaşığı şekeri üstlerine serpiniz
Tepsiyi yeniden fırına sokup 10 dakika daha, bisküviler nar gibi olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, bisküvilerinizi soğuttuktan sonra servis ediniz
|
|
|