Konu
:
Erişte Yapımı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erişte Yapımı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erişte Yapımı Tarifi
Erişte Yapımı Tarifi
1 kg
irmik
5 yumurta
Yarım su bardağı süt
yeterince tuz
Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını havuz gibi açın
Ortasına yumurtaların tümünü kırın, tuzu sütü koyup yoğurun
Kulak memesinden katı bir hamur yapın bütünleşene kadar yoğrun
Bütünleşen hamur bıçakla kesildiğinde içinde gözenekler yan hava boşlukları olmamalı
Elde ettiğiniz hamuru 2 bezeye ayırıp, yaş bezin altında 20 dakika bekletin
Dinlendirdiğiniz hamurları oklavayla 2 - 3 mm
kalınlığında açın
Açtığınız bu hamuru, un serpilmiş tahta üzerine kuruyuncaya kadar serin bir yerde bekletin
Kuruyan hamuru ikiye bölüp, un serpip üst üste koyun, tahta bir cetvelle 4 - 5 santimlik bantlar kesin
Her bantı 3 milim eninde çubuk çubuk kesin
Temiz bir örtü üzerinde erişte parçalarını serin bir yerde iyice kuruyuncaya kadar bekletin
Kemiklşen erişteleri torbalara koyup rutubetsiz bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul