Yalnız Mesajı Göster

Erişte Yapımı Tarifi

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erişte Yapımı Tarifi



Erişte Tarifi Yapımı

1 kg un
1 su bardağı süt
5 yumurta
Tuz

Unu eleyin Ortasını havuz gibi açın Sütü, yumurtayı koyun Tuzu ilave edin Az su ilavesi ile sertçe bir hamur yapın Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün 1-2 saat dinlendirin Hamuru dört parçaya ayırın Dinlenen hamurun bir parçasını unlayarak oklava ile açabildiğiniz büyüklükte açın Oklavaya sarın Oklavayı ortasından çıkartın 2 cm kalınlığında bıçak ile kesin una bulayarak nemli bir bezin üzerine koyun Diğer hamurlara da aynı işlemi yapın Gölge bir yerde 10 gün kurutun Torbalara doldurup saklayın

Not: Hamur ne kadar dinlenirse o kadar çabuk açılır Bu hamurdan mantı, kesme makarna, su böreği de yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla