Konu
:
Erişte Yapımı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erişte Yapımı Tarifi
10-28-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Erişte Yapımı Tarifi
Erişte Tarifi Yapımı
1 kg un
1 su bardağı süt
5 yumurta
Tuz
Unu eleyin
Ortasını havuz gibi açın
Sütü, yumurtayı koyun
Tuzu ilave edin
Az su ilavesi ile sertçe bir hamur yapın
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün
1-2 saat dinlendirin
Hamuru dört parçaya ayırın
Dinlenen hamurun bir parçasını unlayarak oklava ile açabildiğiniz büyüklükte açın
Oklavaya sarın
Oklavayı ortasından çıkartın
2 cm kalınlığında bıçak ile kesin una bulayarak nemli bir bezin üzerine koyun
Diğer hamurlara da aynı işlemi yapın
Gölge bir yerde 10 gün kurutun
Torbalara doldurup saklayın
Not: Hamur ne kadar dinlenirse o kadar çabuk açılır
Bu hamurdan mantı, kesme makarna, su böreği de yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul