Konu
:
Muzlu Cevızlı Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Cevızlı Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Cevızlı Ekmek Tarifi
MUZLU CEVIZLI EKMEK
MALZEMELER
1-1/4 su bardağı un
1 su bardağı
pirinç
kepeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı soya yağı
2
yumurta
akı
3 adet büyük boy
muz
(püre haline getirilmiş)
1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)
HAZIRLANIŞI
Un,
pirinç
kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye
koyun
iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın
Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk
süre ile iyice çırpın
Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın
Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile
muz
ve vanilyayı ilave edin
Her ilaveden sonra iyice kanştırın
Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün
250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin
(Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir
)
125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır
Her servis 128 kalori, 2 gr
Protein, 6 gr
Yağ, 19 gr
Karbonhidrat, 2 gr
Lif, 0 miligram kolesterol ve 85 miligram sodyum içerir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul