Konu
:
Haşlama Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşlama Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşlama Börek Tarifi
Haşlama Börek Tarifi
Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı ezilmiş
peynir
10-15 dal maydanoz
Üzeri için
10 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul
biber
Çukur bir kaba ılık su maya konur eritilir
Tuz katılır ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur 1 saat dinlendirilir
Sonra yarım
limon
kadar parçalar alınır
Merdaneyle çay tabağı kadar açılır
Peynirli iç konur ve poğaça gibi kapatılır
Kenarlarına iyice bastırılır
Bir tencereye 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz konur
Kaynamaya başlayınca börekler atılır
Suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir
Servis tabağına alınır
Üzerine
biber
le yakılmış yağ gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul