Konu
:
Tavuklu İslama Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu İslama Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu İslama Börek Tarifi
Tavuklu Islama Börek Tarifi
2 adet hazır yufka
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak tavuk suyu
Beşamel sos için;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt (Kaynar olmalı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz karabiber
İç harcı için;
150 gr haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye (Konserve bezelye de kullanılabilir)
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz karabiber
Beşamel sosun hazırlanması için; zeytinyağı tavaya aktanlıp orta ısılı ateşte ısıtılır
Un eklenip dibinin tutmaması için 2-3 dakika karıştırılır
Kaynar süt azar azar ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır
Kaynayınca ocaktan alınıp tuz ve karabiber eklenir
İç harcının hazırlanması için; Haşlanmış tavuk göğsü küp küp doğranıp derin bir kaseye aktanlır
Üzerine bezelye, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve beşamel sos ilave edilip iyice karıştırılır
Fırın tepsisi yağlanır
İki yufka buruşturularak üst üste koyularak, dört eşit parçaya bölünür
Böylece toplam 8 parça yufka elde edilir
Süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır
Karışım fırçayla tepsideki yufkaların üzerine sürülür
Kalan yufkalar da tepsiye yerleştirilip aralarına sütlü karışımdan sürülür
Yufkalar 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirilir
Fırından çıkarılıp üzerlerine sıcak tavuk suyu gezdirilir
Tavuklu iç harcı yufkaların üzerine serpiştirilir ve ucundan başlanarak rulo yapılır
Rulo yapılan yufka firın kağıdıyla kaplanır
Aynı ısıdaki firında 15-20 dakika daha pişirilir
Fırından çıkarılıp kağıdı sıyrılır ve dilimlenip servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul