Yalnız Mesajı Göster

Zeytin Ezmeli Kekun Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Ezmeli Kekun Böreği Tarifi



Hamuru için;

2,5 su bardağı hazır sade kekun

Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ

Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan maden suyu (soda)

Arası için;

4-5 yemek kaşığı zeytin ezmesi

4 yemek kaşığı susam

Ayrıca;

4 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazır sade kekunu, sıvıyağ ve maden suyunu derin bir kaba aktarıp yoğurmaya başlayın Hamur hemen toplanacak ve kulak memesi kıvamında ve hafifçe ele yapışan bir kıvam alacaktır

Hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin

Diğer taraftan, 22-25 santim çapındaki kelepçeli kek kalıbını ya da küçük boy bir yuvarlak veya dikdörtgen sıvıyağın 2 yemek kaşığıyla yağlayın Kalıbın dibine 1 yemek kaşığı susam serpin

Kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı bir tabağa koyun

Hamur parçalarını buzdolabından çıkarıp parçalardan birini elinizi sıvıyağa batırarak kalıp büyüklüğünde açın Hamur elastik olduğundan kalıba tam olarak oturmaz ve kendini geri çeker Bunu önemsemeyin

Kalıba yaydığınız hamurun üzerine bol miktarda zeytin ezmesi sürün

Yağlı ellerinizle diğer hamuru da kalıp büyüklüğünde açıp üzerine yerleştirin ve üzerine bol miktarda susam serpiştirin

Tuzlu keki 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 30 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın Hafifçe ılınınca dilimleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla