Konu
:
Zeytin Ezmeli Kekun Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytin Ezmeli Kekun Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytin Ezmeli Kekun Böreği Tarifi
Hamuru için;
2,5 su bardağı hazır sade kekun
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan maden suyu (soda)
Arası için;
4-5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
4 yemek kaşığı susam
Ayrıca;
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazır sade kekunu, sıvıyağ ve maden suyunu derin bir kaba aktarıp yoğurmaya başlayın
Hamur hemen toplanacak ve kulak memesi kıvamında ve hafifçe ele yapışan bir kıvam alacaktır
Hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin
Diğer taraftan, 22-25 santim çapındaki kelepçeli kek kalıbını ya da küçük boy bir yuvarlak veya dikdörtgen sıvıyağın 2 yemek kaşığıyla yağlayın
Kalıbın dibine 1 yemek kaşığı susam serpin
Kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı bir tabağa koyun
Hamur parçalarını buzdolabından çıkarıp parçalardan birini elinizi sıvıyağa batırarak kalıp büyüklüğünde açın
Hamur elastik olduğundan kalıba tam olarak oturmaz ve kendini geri çeker
Bunu önemsemeyin
Kalıba yaydığınız hamurun üzerine bol miktarda zeytin ezmesi sürün
Yağlı ellerinizle diğer hamuru da kalıp büyüklüğünde açıp üzerine yerleştirin ve üzerine bol miktarda susam serpiştirin
Tuzlu keki 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 30 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın
Hafifçe ılınınca dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul