Konu
:
Peynirli Kuruvasan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Kuruvasan Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Kuruvasan Tarifi
1 su bardağı yoğurt
125 gr eritilip ılıtımış bitkisel margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Vı su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
4 çay kaşığı kuru kekik (nane de kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
2 adet yumurtanın sansı
2 yemek kaşığı susam
Yoğurt ve oda sıcaklığındada bekleyen yumurtayı derin bir kaba koyun
Üzerine eritilip ılıtılmış margarin ekleyin
Tuz, kabartma tozu, kekik ya da naneyi ekleyin
Rendelenmiş beyaz peynir ve unu azar azar katarak yoğurmaya başlayın
Yaklaşık 2-3 dakika, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru toparlayın ve üzerine mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 30 dakika bekletin
Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya ayınn
Hamur parçalarının her birini tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 20 santim çapında (yemek tabağı formunda) açın
(hamurun kenarlarının çok düzgün olması gerekmez) Sonra hamuru ikiye bölüp 4 adet üçgen parça elde edin
Üçgen parçaları uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın
Hazırladığınız ruloları yağlanmış ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin
İsterseniz uçlarını birbirine yaklaştırarak yarımay şekli verebilirsiniz
Üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin
Ruloları 20 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında 22-25 dakika, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın
Sıcak ya da ılık olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul