Konu
:
Kış Kabağı Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kış Kabağı Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kış Kabağı Böreği Tarifi
KIŞ KABAĞI BÖREĞİ
Malzeme:
750 gr un
1 tane kabak
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
250 gr süt
aldığı kadar su
Yapılışı:
750 gram un, tuz ve su ile börek hamura yapılır
Kabak parçalara ayrılıp, suda kaynatılır
Sudan çıkarıldıktan sonra, kabağın kabukları kazılır içi bir kaba yerleştirilir, üzerine 250 gr süt ve 2 çorba kaşığı şeker atılır ve kaynatılır
Hamur ikiye bölünür
Bölünen parçalar da 15 parçaya bölünür
Küçük parçalar tabak büyüklüğünde açılır
Üzeri yağlanır
5 kat yapıldıktan sonra tepsi büyüklüğünde açılır, yağlanır
Tepsi büyüklüğünde üç kat arası yağlı yufka üzerine yukarıdaki kabak malzemesi dökülür
Hamurun diğer yarısı için aynı işlemler yapılır
Malzemenin üzerine dizilir
Tepsinin en son katı da yağlanır ve kenarları küçük katlanır
Piştikten sonra yufkaların arasına süt dökülüp yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul