Konu
:
Bolonez Soslu Burgu Makarna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bolonez Soslu Burgu Makarna Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolonez Soslu Burgu Makarna Tarifi
Bolonez soslu burgu makarna tarifi
Malzemeler
500 g Veronelli Burgu Makarna
1 orta boy soyulmuş ve doğranmış domates
1 orta ince kıyılmış boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
250 ml süt
500 ml su
½ ince kıyılmış havuç
1 yemek kaşığı sirke
2 diş ince kıyılmış sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 g yağsız dana eti kıyması
Hazırlanısı
Yağ tavada kızdırılır
Soğan, sarımsak ve havuç içine atılıp yumuşayana kadar 5-7 dakika sık sık karıştırılarak kavrulur
Kıyma eklenerek 5 dakika daha kavrulur ve süt ilave edilir
Ağır ateşte karıştırılarak 5 dakika daha pişirildikten sonra sirke, domates, salça, tuz, biber ve su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır
Kıvamlı bir sos elde edilene kadar ağır ateşte pişirilir
Paketteki pişme önerisine uygun olarak haşlanıp süzülen Veronelli Burgu Makarna sosla karıştırılır
Arzuya göre üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri serpilerek sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul