Konu
:
Küllü Hamur Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Küllü Hamur Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Küllü Hamur Tarifi
Küllü hamur tarifi
Bir buçuk kilo halis un alıp ince elekte eleyiniz, hamur tahtasına dökerek ortasını açınız
160 gram un için 1 yumurta hesabıyla 8-9 yumurta kırıp; biraz tuz, bir miktar durgun küllü su koyup karıştırdıktan sonra parmak uçlarıyla unun etrafından azar azar çekerek yediriniz
Ve elle eze eze yoğurup hamur yapınız
Pek katı olursa gereği kadar adi su koyarak bir tarafından tutup çekildiği zaman sakız gibi uzayıncaya kadar yoğurunuz, sonra elinizle 4 tarafından çevirerek ve basarak hamura yuvarlak bir şekil veriniz
Tahtanın kalınlığında bir yuvarlak şekil verip 4 parmak boyda parçalar kesip, parçaların kesilen tarafları alta ve üste gelmek üzere elle basınız
Ufak tabak gibi yuvarlak bir şekil vererek üstüste dizip hava temasını önlemek için üzerine kalın nemlice bir bez örtünüz
Not: Hava teması hamurun dışını sertleştirir, hamur bir çeşit kabuk bağlar
Yufkayı açmak güçleşir
Bunun için hamurun üstüne bez örtmeyi unutmayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul