Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi



Domates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı (üzeri için)
Su (yeteri kadar)
Tuz

İÇ MALZEMESİ İÇİN
100 gr piliç kıyması
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı et suyu
3 adet domates
4 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı taze kekik
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz

Hamur için, bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun 15 dakika dinlendirin
2 ceviz büyüklüğünde minik parçalara ayırın
Piliç kıymasına doğranmış 1 diş sarımsak (diğer sarımsak domates sosta kullanılacak), maydanoz, karabiber ve tuz ilave ederek iyice (blender ya da kaşık yardımıyla) karıştırın
Hamurları bir merdane yardımıyla çok ince açın Hamurların ortasına 5 cm'lik aralarla piliç kıymasını parmak ucunuzla yerleştirin Aralarına bir fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün Diğer hamuru üzerine kapatarak aralarından kesin Diğer yanda kaynattığınız et suyunda mantıları 6 dakika haşlayıp, süzün
Domates sosu hazırlamak için: Tereyağını eriterek doğranmış sarımsakları pembeleştirin Soyulmuş, çekirdeği alınmış ve doğranmış domatesi ilave ederek 5 dakika kaynatın
Doğranmış taze kekik, tuz ve karabiber ile lezzetlendirerek mantılara ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla