Konu
:
Domates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi
Domates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı (üzeri için)
Su (yeteri kadar)
Tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN
100 gr
piliç kıyması
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı et suyu
3 adet domates
4 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı taze kekik
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Hamur için, bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun
15 dakika dinlendirin
2 ceviz büyüklüğünde minik parçalara ayırın
Piliç kıymasına doğranmış 1 diş sarımsak (diğer sarımsak domates sosta kullanılacak), maydanoz, karabiber ve tuz ilave ederek iyice (blender ya da kaşık yardımıyla) karıştırın
Hamurları bir merdane yardımıyla çok ince açın
Hamurların ortasına 5 cm
'lik aralarla piliç kıymasını parmak ucunuzla yerleştirin
Aralarına bir fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün
Diğer hamuru üzerine kapatarak aralarından kesin
Diğer yanda kaynattığınız et suyunda mantıları 6 dakika haşlayıp, süzün
Domates sosu hazırlamak için: Tereyağını eriterek doğranmış sarımsakları pembeleştirin
Soyulmuş, çekirdeği alınmış ve doğranmış domatesi ilave ederek 5 dakika kaynatın
Doğranmış taze kekik, tuz ve karabiber ile lezzetlendirerek mantılara ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul