Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Mazı Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Mazı Çöreği Tarifi



Zeytinli Mazı Çöreği Tarifi

Hamur için;
125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 yemek kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 4 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı file zeytin (dilimlenmiş zeytin)

Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, süt, sıvıyağ, tozşeker, tuz ve kabartma tozu bir kaba koyulup kanştırılır Un da yavaş yavaş ilave edilip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar yoğrulur
Ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında olan hamurun üzeri temiz bir bezle örtülüp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirilir
Dinlenen hamurun üzerine dilimlenmiş zeytinler eklenip yoğrularak zeytinler hamura yedirilir
Diğer taraftan, fırın tepsisi yağlanır ya da fırın kağıdı serilir
Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopanlıp parçalar avuçlar arasında yuvarlandıktan sonra üzerlerine bastırılarak yassılaştırılır
Çörekler fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir ve 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış olan fırında kenarlan hafifçe kahverengi oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirilir Çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla