Konu
:
Bulgar Usulü Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bulgar Usulü Poğaça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgar Usulü Poğaça Tarifi
Bulgar Usulü Poğaça
Malzemeler
2 adet yumurtanın akı (sarılar üzeri için kullanılacak)
125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yaklaşık 3,5 su bardağı un
3-4 yemek kaşığı susam
3 adet orta boy haşlanmış patates
3 adet sosis (normal boy)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı
İç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri ezip tavla zan formunda küp küp doğrayın
Sosisleri küp küp doğrayıp tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın
Karışımı bir kenarda bekletin
Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin
Yumurta aklarını ilave edip un ve tuzu da ilave ettikten sonra kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru oda sıcaklığında en az 30 dakika dinlendirip kıvama gelmesini bekleyin
Dinlenen hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopanp avuçlannız arasında yuvarlayın
Yuvarlak hamur parçalarını çay tabağı büyüklüğünde, en az 10-12 santim çapında açıp içine sosisli patatesli iç malzemesinden iki tatlı kaşığı koyduktan sonra D şeklinde kapatın
Hazırladığınız poğaçaları sıvıyağla yağladığınız ya da fınn kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin
Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta şansı sürüp bolca susam serpiştirin
• Poğaçalan 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız hnnda üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkana Sıcak sıcak servise sunun
Not Su bardağı derken eskilerin normal su bardağını kastediyoruz
Ölçü için önemlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul