Konu
:
Tavuklu Tepsi Mantısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Tepsi Mantısı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Tepsi Mantısı Tarifi
Tavuklu Tepsi Mantısı Tarifi
6 kişilik gerekli malzeme:
Hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
2 çay bardağı su
2
yumurta
Tuz
İç malzeme:
2 çorba kaşığı eritilmiş margarin
300 gr
tavuk
kıyma
Yarım demet maydanoz
4
soğan
Tuz
Sos için:
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı su
1
Unu çukur bir kaba eleyip
yumurta
, margarin, su ve tuzu ekleyerek sert bir hamur hazırlayın
15-20
dakika
dinlenmeye bırakın
2
Soğanları soyup rendeleyin
Maydanozu temizleyip kıyın
Tavuk kıymaya maydanoz,
soğan
, tuz ve kara
biber
i ekleyip karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın
3
Hamuru merdane ile unlanmış zeminde açarak inceltin
İkişer santimlik kareler halinde kesin
Karelerin üzerine birer tutam ta-vuklu harç yerleştirin
Dört ucunu ortada birleştirip kapatın
Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine eritilmiş margarini gezdirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin
4
Kızaran mantıların üzerine 6 su bardağı sıcak
suyu
gezdirerek dökün
Tepsiyi tekrar fırına verip suyunu çekinceye kadar pişirin
5
Salçayı 2 kaşık su ile karıştırın
3 kaşık margarini tavada eritip salçayı ekleyin
Hafif koyulaşıncaya kadar pişirin
Mantıyı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul