Konu
:
Papyon Makarna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Papyon Makarna Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Papyon Makarna Tarifi
PAPYON MAKARNA
Malzeme:
yarım kilo un
2 yumurta
2 kaşık tereyağı
tuz
aldığı kadar un
Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır
Yumurta, tuz ve biraz da su ilave edilerek sıkıca bir hamur yapılır
Biraz dinlendikten sonra bu yufkalar 4 cm inceliğinde uzun şeritler halinde kesilir
Tekrar bunları enine 2 cm genişliğinde kesilir
Tam ortasından sıkılıp fiyonk olması sağlanır
Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır
Piştikten sonra süzülür ve soğuk suda yıkanır
Servis tabağına boşaltılır
Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür
Yoğurdun üstüne kızdırılmış yağ ile salça dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul