Konu
:
Tavuklu Börek (Milföy Hamurundan) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Börek (Milföy Hamurundan) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Börek (Milföy Hamurundan) Tarifi
Tavuklu Börek (Milföy Hamurundan) Tarifi
6 milföy hamuru
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
1 tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 dolmalık kırmızıbiber
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı un
100 ml krema
Tuz
Karabiber
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Kenarlardan 2 cm bırakıp içine bıçağın uç kısmıyla kare şekli çizin
Yumurtayı su ile çırpıp hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlanmış firında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkardıktan sonra iç kısımda kalan kareyi keserek çıkartın ve soğumaya bırakın
Tavuk etini haşlayıp didikleyerek ufak parçalara ayırın
Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Doğradığınız kırmızıbiber, tavuk etleri ve maydanozu ekleyip 3 dakika soteleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Etlerin üzerine un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurmaya devam edin
Kremayı azar azar ilave edip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın
Karışımı milföylerin içlerine paylaştırıp, maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul