Yalnız Mesajı Göster

Fırında Tavuklu Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuklu Mantı Tarifi



FIRINDA TAVUKLU MANTI

Malzeme:
yarım kilo un
1 yumurta
tuz
kırmızı biber
İrice bir tavuk göğsü
2 kaşık tereyağı

Yapılışı:
Un, yumurta, su ve tuzdan hamur elde edilir Yarım saat dinlendirilir Bezelere ayrılıp tahtada 3-4 mm kalınlığında açılır Karelere kesilir Dört ucundan birleştirilerek yağlanmış tepsiye dizilir Sıcak fırına verilerek kızartılır Diğer taraftan da tavuk haşlanmaya bırakılır Et piştikten sonra sudan çıkartılır Tavuk suyu olduğu gibi kızarmış olan mantının üstüne dökülür Tenceredeki su 4 su bardağını geçmemelidir Ocağın üstünde çevire çevire pişirilerek suyu çekmesi sağlanır Suyu iyice çektikten sonra tavuk göğsü didilerek üzerine serpiştirilir Kızdırılmış yağ üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla