Konu
:
Fırında Tavuklu Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Tavuklu Mantı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Tavuklu Mantı Tarifi
FIRINDA TAVUKLU MANTI
Malzeme:
yarım kilo un
1 yumurta
tuz
kırmızı biber
İrice bir tavuk göğsü
2 kaşık tereyağı
Yapılışı:
Un, yumurta, su ve tuzdan hamur elde edilir
Yarım saat dinlendirilir
Bezelere ayrılıp tahtada 3-4 mm kalınlığında açılır
Karelere kesilir
Dört ucundan birleştirilerek yağlanmış tepsiye dizilir
Sıcak fırına verilerek kızartılır
Diğer taraftan da tavuk haşlanmaya bırakılır
Et piştikten sonra sudan çıkartılır
Tavuk suyu olduğu gibi kızarmış olan mantının üstüne dökülür
Tenceredeki su 4 su bardağını geçmemelidir
Ocağın üstünde çevire çevire pişirilerek suyu çekmesi sağlanır
Suyu iyice çektikten sonra tavuk göğsü didilerek üzerine serpiştirilir
Kızdırılmış yağ üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul