Konu
:
Küçük Francala Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Küçük Francala Ekmeği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Küçük Francala Ekmeği Tarifi
Küçük Francala Ekmeği
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı su
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı su
Çörek otu
Yoğurma kabına şeker, maya ve su konur, eritilir
Üzerine yağ, tuz ve yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur 1 saat kadar dinlendirilir
Sonra 12 eşit parçaya ayrılır
Her parça ortası kalın olmak şartıyla 1 karış boyunda çubuk yapılır
Ekmekler yağlanmış tepsiye aralık bırakarak sıralanır
Yarım saat ılık ortamda bekletilir
Süre sonunda üzerine unlu su sürülür, bıçakla küçük çizikler atılır
En son çörek otu serpilir
Ekmekler önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul