Konu
:
Lor Peynirli Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lor Peynirli Çörek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lor Peynirli Çörek Tarifi
Lor Peynirli Çörek
Malzemeler
Hamuru İçin;
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı kuru nane (kuru kekik de kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 4 su bardağı un (1-2 yemek kaşığı fazla gerekebilir)
1 su bardağı lor peyniri
1 demet dereotu
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı
Yoğurt ve oda sıcaklığındada bekleyen yumurtayı derin bir kaba koyun
Üzerine sıvıyağ ve eritilip ılıtılmış bitkisel margarini ekleyin
Tuz, kabartma tozu, kekik ya da naneyi ekleyin
Lor peynirini, incecik kıydığınız dereoturru da ilave edip yoğurmaya başlayın
Son olarak, unu azar azar katarak yoğurmaya devam edin
Yaklaşık 2-3 dakika, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru toparlayın ve üzerine mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 30 dakika bekletin
Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya ayırın
Hamur parçalarının her birini tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 20 santim çapında (yemek tabağı formunda) açın
Hamurun kenarlarının çok düzgün olması gerekmez
Sonra her bir hamuru iki eşit parçaya bölüp 4 adet üçgen parça elde edin
Üçgen parçaların uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın
Rulonun uçlannı birbirine yaklaştırarak ay şekli verin
Hazırladığınız rulolar yağlanmış ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin
Üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta sarısı sürün
Ruloları 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında 25-30 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın
Sıcak ya da ılık olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul