Konu
:
Tel Tel Ali Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tel Tel Ali Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tel Tel Ali Tarifi
Tel Tel Ali
Bülbül yuvası makarnayı kaynar tuzlu suya atıp birkaç defa karıştırmalı
Sonra makarna pişirir gibi haşlamalı
Beş çorba kaşığı zeytinyağını rendelenmiş bir soğanla tavaya koyup soğanları kızarıncaya kadar karıştırarak kavurmalı
Soğanların rengi dönerken kıyılmış bir demet maydanozla üç - dört yaprak fesleğeni katmalı
Soğanlar iyice pembeleşince bu salçayı makarnanın üstüne döküp harmanlamalı ve yanında bir kâse rendelenmiş kaşer peyniri olduğu halde servis yapmalı
Tel Tel Ali
MALZEMELER
1 su bardağı erişte
2 adet
domates
2 dal ada çayı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay bardağı et suyu
1 adet
soğan
Tuz
Arzuya göre kara
biber
Domatesleri küp küp doğrayıp,
soğan
ve yağla beraber ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Et suyunu, şekeri ve ada çayını da ekleyip, 5 dakika daha pişirin
Erişteyi bol tuzlu suda haşlayıp, süzün ve servis tabağına alın
Hazırladığınız sostan ada çayını çıkardıktan sonra bol tuzlu suda haşladığınız eriştenin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul