Konu
:
Peynirli Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Mantı Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Mantı Tarifi
Peynirli Mantı Tarifi
1 su bardağı
süt
1 su bardağı su
2 adet
yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 küçük kalıp beyaz
peynir
1 adet kıyılmış ufak
soğan
Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı
Hamur malzemesi bir araya getirilir ve serte yalın kıvamda bir hamur elde edilir
Daha sonra hamur yarım saat dinlendirilir
Süre sonunda hamurdan
ceviz
den küçük parçalar koparılır ve merdaneyle çay tabağından küçük açılır
Yeteri kadar iç konur, poğaça gibi kapatılır
Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır
Büyük tencereye su konur, biraz tuz atılır
Kaynayınca mantılar atılır
Suyun yüzüne vurana kadar haşlanır
Servis tabağına aktarılır
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul