Konu
:
Peynirli Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Mantı Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Mantı Tarifi
Peynirli Mantı Tarifi
Malzemeler
1kg un,1yumurta,1tatlı kaşıgı tuz,yarım kilo tuzlu lor peyniri,2orta boy sogan,bir tatlı kaşıgı kırmızı pul biber,5yemek kaşıgı sıvı yag
Yapılışı
1kg unun içine bir yumurta kırdıktan sonra tuzumuzu katıp su ielave ederek hamurumuzu yogururuz normal sertlikte bir hamur haline gelecek kadar
Hmuru dinlenmeye bırakırız
bu arada küp küp dogranmış soganları yagda pembeleşene kadar pişiririz
ateşi söndürmeden önce kırmızı pul biberide soganla karıştırıp bir dakika pişirdikten sonra ateşi söndürüp biraz sogumasını bekleyip içine lor peynirimizi katarız
dinlenmiş olan hamurumuzu yufka şeklinde açıp bir mantı kalıbına yerleştirip hazırlamış oldugumuz harcı içine koyup
kaynamış suda haşlarız
haşlanan bu mantıları piştikten sonra tereyag ve yogurtla servis ederiz
benim çocuklar için oyun olsun diye ufak bir sihrim var
mantıların içine birer tane nohut koyuyorum süpriz yumurta gibi
içinden nohut çıkan mantıyı yiyen kişi şanslı oluyor ve istedigi birşeyi alma hakkı oluyor
deneyin çok teşfik edici çocuklar için
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul