Yalnız Mesajı Göster

Volovan Hamurunun Yapılışı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Volovan Hamurunun Yapılışı Tarifi



Volovan Hamurunun Yapılışı Tarifi

500 gr (4 su bardağı) soğutulmuş börek hamuru
1 yumurta (1 tatlı kaşığı tuzla hafifçe çırpılmış)

Büyük bir tepsiye biraz soğuk su serperek bir kenara bırakınız
Hafifçe unlanmış tezgahta börek hamurunu 2,5 cm kalınlığında açınız 20 cm'lik oval bir tabak kullanarak, hamurdan iki oval parça kesiniz Parçalardan birini 1 fırın tepsisine yerleştiriniz Öteki ovalin ortasından daha küçük bir ovali kapak olarak kesip, kapağı bir kenara bırakınız Suya batırılmış bir fırçayla tepsideki büyük ovalin kenarlarını ıslatınız Öteki ovali tepsideki ovalin üstüne yerleştirip kenarlarını parmaklarınızla hafifçe bastırınız
Keskin bir bıçakla, hazırladığınız oval kasenin kenarlarını pul pul yapınız (Bu hamuru birbirine yapıştırır ve kabarmasını sağlar)
Kapak olarak kestiğiniz parçayı da tepside oval kasenin yanına koyup, buzdolabında 30 dakika soğutunuz
Önce, fırınınızı çok yüksek sıcaklığa (240°C) getirip, ısıtınız Tepsiyi buzdolabından alıp, keskin bir bıçakla hamur kapağının üstüne kareler işaretleyiniz Hamur kasesinin ve kapağının üstüne çırpılmış yumurta karışımını fırçayla sürünüz (Kasenin kenarlarına yumurta bulaşmamasına dikkat ediniz)
Tepsiyi fırına sürüp, hamur kasesini ve hamur kapağını 20 dakika pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, kapağı soğuması için tel ızgaraya çıkarınız Fırının sıcaklığını orta sıcaklığa (180°C) getiriniz Oval hamur kasesinin ortasında yumuşak hamur varsa, iki kaşık kullanarak çıkarınız Oval kaseyi yeniden fırına sürüp 30-40 dakika daha, kıtır kıtır ve nar gibi kızarana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alınız Hamur kapağını volovanın yanına koyunuz Volovanınız, dilediğiniz harçla doldurulmağa hazırdır

Not: Volovan, içi değişik harçlarla doldurulan klasik Fransız yağlı hamurudur Yapılışı çok zaman a-lır; ama sonuç, harcanan bütün zaman ve emeğe değer

Alıntı Yaparak Cevapla