Konu
:
Reçelli Küçük Kurabiyeler Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Küçük Kurabiyeler Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Küçük Kurabiyeler Tarifi
REÇELLİ KÜÇüK KURABİYELER
Hamsaur için malzeme:
250 gr
un
1 yumurta
65 gr
şeker
125 gr
margarin
İçi İçin:
300 gr
kayısı marmeladı
125 gr
margarin
200 gr
pudra şekeri
1 yumurta sarısı
100 gr
çekilmiş badem
75 gr
un
25 gr
nişasta
4 yumurta akı
yağlamak için margarin
Hazırlanışı:
Unu bir tepsiye koyun
Ortasını açın
Yumurtayı, tuzu, ortaya koyun
Şekeri üzerine serpin
Margarini parça parça dağıtın
Dıştan içe doğru hızlı hızlı hamuru yoğurmaya başlayın
30 dakika üzeri örtülü olarak buzdolabında bekletin
Bu arada içini hazırlayın, Kayısı marmeladını süzgeçten süzün ve ezin
Ayrı bir kapta margarini pudra şekeri ve yumurta sarısı ile köpük oluncaya kadar çırpın
Çekilmiş bademi, unu, nişastayı ilâve edin
Yumurta akını ayrı olarak köpük halinde çırpın
Hepsini birlikte kaşıkla karıştırın
Çapı yaklaşık 8 cm
olan yıldız şeklindeki kalıpları yağlayın
Hamuru buzdolabından alın, yaklaşık yarım santbn kalınlığında açın
Kalıpların içine, parça parça yerleştirin
Tabanına bir kaç defa çatal battırın
Kayısı marmeladını üzerlerine dağıtın
Ayrı olarak hazırladığınız içle marmeladın üzerini doldurun
Kızdırılmış fırının orta gözünde 25 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul