Konu
:
Haşhaşlı Katmer Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Katmer Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Katmer Tarifi
1kg un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
4/5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar terayağı
Malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın
Yanlız bu yaz sıcağında 1 saat fazla gelebilir
Hamur eğer çok beklerse ekşime yapacağından sizler hamurunuz 2 katı olana kadar mayalarsanız yeterli olacaktır
Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın
Bu ölçüden yaklaşık 10 -12 beze çıkıyor
hamuru tatlı tabağından az büyük açın
Üzerine haşhaş-sıvıyağ karışımını sürüp rulo yapın
Sonra gül börek şeklinde ruloyu etrafında dolayın
Aynı işlemi Katmer yapacağınız diğer bezeler içinde uygulayın
Daha sonra merdane yardımı yuvarlak açın
Teflon tafada orta ateşte Katmerleri pişirin
Arzu ederseniz pişdikten sonra az miktarda tereyağı sürebirisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul