Yalnız Mesajı Göster

Göbet Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Göbet Tarifi



Göbet Tarifi

Kişi Sayısı : 10 Kişilik
Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 30 dk

Malzemeler :
■ 1 kg un
■ 1 çorba kaşığı sirke
■ 3 çorba kaşığı yoğurt
■ 1 tatlı kaşığı tuz

Harç için;
■ 250 gr kıyma
■ 1 çorba kaşığı margarin
■ 2 adet soğan
■ 1 çay kaşığı tuz
■ 1 çay kaşığı karabiber

Açmak için
■ Un
■ Nişasta Üzerine sürmek için
■ 1 çorba kaşığı yoğurt
■ 1 çorba kaşığı sıvı yağ Sos için
■ 8 çorba kaşığı erimiş margarin
■ 4 çorba kaşığı tahin

Yapılışı :

Kıymanın suyunu çektirin Margarini ve soğanı ekleyip, iyice kavurun Tuzunu ve karabiberini kontrol edin Kenarda bekletinMargarini eritin 4 kaşık tahini içine karıştırıp, çırpın Yaptığınız sosu kenarda bekletin
Unu kaba boşaltın Ortasını havuz gibi açın içine sirke, yoğurt ve tuzu koyun Karıştırın Su ilave ederek, yumuşak bir hamur yapın Hamuru ikiye bölün Her ikisini de gelişigüzel açın (Büyük yapmaya dikkat edin, düzgün olması şart değil) Açılan hamurların her tarafına tahinli sostan sürün Hamuru önce rulo yapm Daha sonra ruloyu kendi etrafında sarın Dolapta 1 saat bekletin
Hamurları hiç bozmadan, üzerlerine unla karışık nişasta serpin Fırın tepsisi büyüklüğünde açın (hazır yufkadan üç kat daha kalın olacak) Bir tanesini yayın Üzerine kıymayı dağıtın, ikinci yufkayı kıymanın üzerine serin 1 kaşık yoğurt ile sıvı yağı karıştırıp, üzerine sürün Fırında üstü kızarana kadar pişirin




Alıntı Yaparak Cevapla