Konu
:
Göbet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Göbet Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Göbet Tarifi
Göbet Tarifi
Kişi Sayısı :
10 Kişilik
Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Malzemeler :
■ 1 kg
un
■ 1 çorba kaşığı sirke
■ 3 çorba kaşığı yoğurt
■ 1 tatlı kaşığı tuz
Harç için;
■ 250 gr
kıyma
■ 1 çorba kaşığı margarin
■ 2 adet soğan
■ 1 çay kaşığı tuz
■ 1 çay kaşığı karabiber
Açmak için
■ Un
■ Nişasta Üzerine sürmek için
■ 1 çorba kaşığı yoğurt
■ 1 çorba kaşığı sıvı yağ Sos için
■ 8 çorba kaşığı erimiş margarin
■ 4 çorba kaşığı tahin
Yapılışı :
Kıymanın suyunu çektirin
Margarini ve soğanı ekleyip, iyice kavurun
Tuzunu ve karabiberini kontrol edin
Kenarda bekletin
Margarini eritin
4 kaşık tahini içine karıştırıp, çırpın
Yaptığınız sosu kenarda bekletin
Unu kaba boşaltın
Ortasını havuz gibi açın
içine sirke, yoğurt ve tuzu koyun
Karıştırın
Su ilave ederek, yumuşak bir hamur yapın
Hamuru ikiye bölün
Her ikisini de gelişigüzel açın (Büyük yapmaya dikkat edin, düzgün olması şart değil)
Açılan hamurların her tarafına tahinli sostan sürün
Hamuru önce rulo yapm
Daha sonra ruloyu kendi etrafında sarın
Dolapta 1 saat bekletin
Hamurları hiç bozmadan, üzerlerine unla karışık nişasta serpin
Fırın tepsisi büyüklüğünde açın (hazır yufkadan üç kat daha kalın olacak)
Bir tanesini yayın
Üzerine kıymayı dağıtın, ikinci yufkayı kıymanın üzerine serin
1 kaşık yoğurt ile sıvı yağı karıştırıp, üzerine sürün
Fırında üstü kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul